Fixat å donat.

Det har regnat hela dagen idag. Underbart för då behöver en städtokig mor inte ha dåligt samvete över att man är inne. Alva har hjäpt mig jättemycket. Hon är feberfri sen igår, skönt. Ska bara "feta till" hennes späda kropp nu efter en vecka av nästan ingen mat alls.  Hon har dammsugit, bytt gardiner, lagat mat, dammat och fixat.  Jätteduktig. Har även fått tummen ur & fixat till den superfina vaggan som vi fick av Olas gamla granne. Den är helt underbar och Freja tog premiär-sov-turen i den.







Tar nog kvällen nu tror jag. Är sjukt trött. Drömde nämligen en mardröm inatt som fick mig att ligga vaken i timmar.  Ska nog stänga ner datorn och pläda in mig i soffan. 

P&K 

Min nya Jacka :)


Låtsas-bebisar

Var det någon som såg dokumentären igår? usch & fy var verkliga dockorna va.  Självklaret så var dom grymt bra gjorda men jag skulle aldrig köpa något liknande till Alva.

Det här är en riktig bebis ;)  Idag den 30/9,  6 veckor gammal väger Freja 5060 g och hon är 55,5 cm lång.

haha vilken liten tjockis :)))

En vanlig Måndag i bilder :)

Hänt en massa kul idag. Missade dock färjan på 5:an.  Måste se det!!! MÅSTE!  Idag har Alva piggnat till liv. Hon har showat hela dagen. Vi har fikat på stan. Fått en ny skänk till hallen. Rensat garderober och skänkt bort alla kläderna och skorna till Röda korset. Har även hittat en kanonsnygg jacka till mig själv.  Såg även att mina pjux kommit in.  Ett av mina höst/vinter måsten. Supernöjd med allt. Mindre nöjd är att jag måste vänta med skorna till nästa månad *lite lätt panik*

Ny svart skänk i hallen. Svärmor har köpt nya så nu fick vi ta över den här. Passar himla bra.Tack snälla!

 

Måste även visa när jag ändå fotar hallen. Ni försår, min Ola har en förkärlek till udda ting. Udda ting nr. 1: En cerise hjort som jag lärt mig att älska. I morgon udda ting nr 2.


Mina skor i svart har äntligen kommit in!! Finns även i rött :)) Love it! Perfekt för en 3-barnsmor


Fika


Väntar på Idol nu. 22.40 Ska bara titta färdigt på en läskig dokumentär om låtsas-bebisar.  Freaky fReAkY!!

godnatt å söv gött

FELSKRIVNING!!!!

Ola har absolut inte svårt för min  Frejakropp. Det är ju jag som har det. hahahahaha
Ola skrek förut när han läste det. Men va fan Malin, nu kommer alla att hata mig!

Jobbig Shopping!

Jag måste absolut åka och handla kläder idag! Min  älsklingsjacka kan jag hadirekt efter jag har matat Freja. Men efter 10 minuter så kan jag inte knäppa skiten.
  Elak mot mig själv är jag åxå. Ola älskar mig,  men JAG har ändå väldigt svårt att ta min Frejakropp. Okej, jag vet att det bara är 6 veckor sedan jag födde henne och får ta det som det kommer. Men det är ändå skitjobbigt att se sig själv i spegeln och inte känna igen sig.  Skäms,.. och är  rädd för att jag inte ska duga. 

Dom här vill jag ha.  Ska ringa till Lisen & fråga om hon vill med. :)


mat...

har vi glömt bort att äta idag. Inte konstigt att jag är hungrig. Kidsen käkade pizza förut men då va vi helt uppe i storstöket.  Ska överraska min sambo och älskade livskamrat med varma mackor för det tycker han så mycket om.

Så här ser tydligen vissa  varma mackor ut i finland och sånna ska jag INTE göra!! Blää ju


Godnatt alla!

Trevlig semester kära mor & far

I morgon åker Mor och far med en massa vänner till ljuvliga Cypern.  Flyget går 06.00 från Göteborg. Och jag är så avis.  har faktiskt aldrig varit nere vid medelhavet, har aldrig sett en palm i hela mitt 32 snart 33 -åriga liv!!!! ( OLA!!! BJUD MIG PÅ EN RESA FÖR TUSAN)
Önskar mor och far en trevlig semester. Puss & kram

Här kommer dom säkert ligga med stora äckliga drinkar hela tiden.  grrrrrrrrrrrr

Ljuvliga höst

Idag har vi vart så duktiga! Ola har klippt gräsmattan  och jag har röjt inne. Efter det gick vi på promenad til svärmor med bihang ;)  Brittan hade bakat en jättegod äppelkaka som vi mumsade på. 


Lyckliga famijen på promenad

Nära döden upplevelse...

Vaknar tidigt. Tar Freja i famnen & går med släpande steg till toaletten. Lägger Freja på några handdukar på golvet. Tittat mig i spegeln och konstaterar att nattens sömn inte gjort mig ett dugg vackrare.  Greppar taget om tandkrämen och ska ta bara ta tandborsten..................
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Självaste djävulen sitter på min tandborste.


Alla ni dårar som säger att storleken inte har någon betydelse....
TRO MIG, DET HAR DEN!!!

Pussen & Kramen

Många bebiskort blir det men det kan inte hjälpas: jag måste påminna mig själv att det är på grund av Freja som jag inte röjer satan i gatan i kväll med alla underbara människor som Piik, Gita, Arvid, Johan & Kött  för att nämna några.  Och DÅ känns det himla mycket bättre. 



Nu tar vi kvällen. Ses i morgon :)

VARNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag som var så förbannat glad över att få laga carbonara idag.  Jag kan bara säga: herregudihimmelhurlyckasmangöranågotsåfruktansvärtäckligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nyklippta och snygga(re)

Nyklippta och jättefina är vi nu.  Brittan frågade om hon skulle lägga in färg åxå och jag sa nej..... hm.... är jag riktigt frisk eller??  varför sa jag nej!! Kom på det på vägen hem att fan va nice det vore med lite färg hahaha. jaja,  det går fler tåg.
Alva blev skitsöt. Tack snälla Britt!



Färdigt och cool med sprayat hästmönster!


På mig sprayade hon ett lila äpple :)



Måste Väcka Freja nu så hon får äta lite= mycket mat= AAAAAAAAAJ!!


poccas kille ;)

kan meddela att ett närmare kort på poccas kille kommer det att bli!! Fick nämligen veta att dom ska jobba här i flera veckor till!!

Han älskar mig!! :D

I morse när jag vaknade hittade jag lappar över hela huset. hahahahaha .  Jag har gått och skrattat i en timme nu för vad jag än gör så ligger det en till lapp. Ser honom framför mig när han gjorde det här.  Så otroligt fint, vackert, kärleksfullt......aaaaaaaaaaaaaaa  vad kär jag är nu!!

här är några av dem.



Om några timmar så ska Britt klippa mig och Alva.  Himla smidigt att både faster och svärmor är frisörer. ;)
Det första både Britt & Johanna sa när dom träffade Freja var:
- men guuuud, vad mycket hår.  Man kan ju tom klippa henne!! hahaha ............lite lätt Yrkesskadadehaha ;)

Ska läsa Säffletidningen nu. Se om det hänt nåt i hôla. 

Freja får avsluta inlägget med att posa i hennes nya kläder från name it som hon självklart fick av världens bästa Lisen :)  puss och kram

Egowalla

 Jag har en godis i munnen.  Jösses om man kunde va så smaler i ansiktet 1 månad efter förlossning...  :)



Fredagskramen

Storhandling!!!

Middagen står snart på bordet.  Snart ska man få ta kvällen, helgen tillsammans med min älskade. Fredagdskvällen ikväll va tvungen att bli något extra för jag måste erkänna att en monsterf..a med Piik, Gita och alla andra långhåriga metaldårar uppe i Säffle ligger högt i kurs! åååååååååååååååå vad jag vill vara där hos er nu :(((
Fick åka till Valje rökeri och köpa jättedyr lax. Så idag blir det lax, romsås, kökt ägg och potatis.



Va som sagt och storhandlade med 2 av de små idag. Vi åkte som vanligt till Bromölla. Handlade upp alla vinklar & vrår i vårt hem.  Skönt. Brukar alltid handla på mig 1 gång i månaden så man bara kan komplettera med färskvaror.  Bäst åxå då Walla är mycket snål ( ekonomisk ;) Inga halvfabrikat här inte. Här fiskar vi tom fiskbullarna själva.  haha
Nu är snart potatisen färdig. Så lite handling i bilder blir det nu sen ska de svullas Valjelax :)

Alva hittade paradiset... Och mormors med för den delen. Kolla in priset :)


måste ha dagens outfit sa hon.  -hur ska annars Amanda & mormor se vad jag har på mig :)


febrig Alva glad ändå


Hurra!! I morgon ska jag laga carbonara!! hurrahurra!!


väl hemma slocknade hon som en stock.


Feberkalas och Poccas

Alvisen hade värsta febern i natt.  Och inte nog med att hon är snorig och febrig så hostar hon ju så hon vaknar hela tiden.  Stackars liten skit. Hoppas att det lättar på sig under helgen.

Just i denna stund så plockar dom ner byggnadsställningarna på vårt hus.  Dom har fixat fasaden de senaste veckorna. Nu är det jättefint!!  Hittat en kille till Pocca åxå. Tyvärr ingen ansiktsbild med dock lyckades jag smygfota honom. haha Värsta papparazzin.  Den här killen är garanterat på festivalen varje år och röjer satan till rätt band!!

jaja,  .... inget vidare kort men va fan.  :))


Nu vankas det "betala-räkningar-så-kontot-tömmes"  Tänk om man kunde få 1 st räkningsfri månad om året. Där inga lån eller nått annat ska betalas.  Efter min tömning av kontot ska jag mysa in mig med Alva i sängen och kolla på jättemånga avsnitt av project runway :))

Hell´s kitchen...

börjar snart. Men först måste jag säga godnatt till er trogna läsare. Tänk att det är så många som dagligen förljer vårt liv här nere. Man kan ju inte riktigt mäta sig med dom som har x antal tusen unika träffar varje dag men mitt antal blir högre för varje dag.  tack snälla!

Bara en kvart kvar tills Gordon kliver in i mitt liv igen.  :))

Men först...

Älskade Keiren


Älskade Freja


Älskade Alva


Herregud, tänk att jag är 3-barnsmor.  Fattar det knappt själv , och jag är så grymt stolt över mina barn. Dom är så snälla och underbara mot varandra.  Har nog lyckats rätt bra ändå :))

ses i morgon

Olaskjorta :)

Orkade mig ut en sväng idag i allafall. jag var bara tvungen att få lite luft.  Gick ner till Shackmatt en affär i stan och hittade en skjorta &  scarf det stod Ola på :)


Fasterbesök & kvällmat

Vi bjöd Faster Johanna på kvällmat igår. Hon har varit hon sin kära Matte i Gävle så  Alva tyckte att det var faktiskt var dags för henne att hälsa på oss nu.  Lite mer rättvisa!!  kocken och köksassistenten fixade varma mackor med champinjonstuvning. 


Snällaste Fastern hade med sig presenter till de stora . Ett par stövlar till Alva och en ascool skjorta till Keiren.  Tack snälla!!

Johanna och Freja myser


långa smala ben precis som mamma .... *host host*


dagens outfit.  färger & mönster är Alva specialitet ( tur att vi ska stanna hemma idag haha)




Nu har jag bloggat färdigt för en stund, Freja sover och då finns det bara en sak  att göra som förkyld mamma.  Men innan det, lite nässpray,  skvallertidningar, 2 panodil och sen ; ... hopp i Badet!  De ä livet de se :))

Kram till er alla

Alvas lilla Anarki :)

Vi har hittat en häst som Alva får rida och pyssla om så mycket hon vill. Den heter Anarki..   hm.. får se hur de passar ihop ;))
Den är verkligen jättesöt. Liten och gudomligt snäll. Vi var där igår och hälsade på. Kanonfint stall.  Detta känns mycket bättre än Stallet vi var på tidigare inne i stan.  Där betalar man bara en sjukt massa pengar för att få rida 25 min, 1 gång i veckan.  Och där står hästarna redan färdiga. TRÅKIGT!! Då lär man sig ju ingenting. 

Vi & Anarkiiiii vad bra det kommer bliiiiii 






Alva är så lycklig.

Hej!

 Idag går det på halvfart. Helt slut.  Sitter i soffan och kommer nog göra det hela dagen Jag mår piss. Alva har feber, hostar och snorar.  bläääääääääää. Freja är som tur är helt okej.


Nytt överkast!

Har ju glömt att visa vårt nya överkast. Kär svärmor köpte det till sitt sovrum men hur hon är vred & vände så passade det inte in.  Hm... tänkte hon då...  Mallawalla har ju svarta gardiner och lämna tillbaka ett överkast det gör jag inte ( haha) Nej, MallaWalla vill kanske ha det!!!!  Och jaaaaaaaaaaag ville självklart ha det. Det blev skitbra.  Tack snälla Brittan!

En hav med bullar bara till dig :)


Sovrum med nytt svart överkast!


Sjukling

Har vart hos Lisen på hennes jobb och laddat upp med en hög halstabletter. Har åxå fixat nässpray och allt annat man behöver om man har gått in i värsta förkylningsväggen!  Inge kul alls. En mamma får inte bli sjuk, då rasar hela familjen ihop. Hämtning och lämning av barn, middag m.m  Längtar tills kl. bli 16.15 för då kommer Ola hem.

Får lyssna på avslapnande musik så länge



PIIK & GITA

kolla in, hahahaha. Fatta att hon är min dotter, haha ser ni hahaha


Lööve

Får avsluta dagen med ett kärlekskort. 



Sweet dreams och bamsekram till mamma & Per 50 mil bort. Eller förrästen ni får en tårta och en blomma istället. Vassegoo! Älskar er!

Golfträning

Tisdagar betyder golfträning.  Idag slängde vi in oss hela familjen i bilen.  Keiren har sin träning mellan 17-18 så Alva passade på att slå lite hon åxå med sin fina klubba. Sen så var  vi tvugna att visa Freja åxå så farfar blir nöjd.  Det ska börjas i tid ;))

Freja in action! Blir det bra så här farfar??


 





Sista träningen för i år. Den 5/10 är det säsongsavslutning. :(

10 vackra Frejakilon

Jag ska äntligen börja träna nu. Har signat mig på Open gym här i stan. Ett kanonsnyggt gym som kommer att få Walla i form innan jul. Har sagt - 10 innan jul. Och killen sa att det skulle vi garanterat fixa.  Om jag la ner mig.  Känns ganska lugnt faktiskt för med både Keiren & alva så hade jag minst 20 att tappa. Så nu skriver jag här ett intyg så att min träning och kamp mot de 10 vackra Frejakilona blir offentliga. Ska härmed lägga upp allt. Så att jag verkligen inte kan fuska.

Någar bilder av 3 delar av gymet.




Fika med Lizzy nr 8654

Idag var det dags för en macka på Ritz igen.  Vi har verkligen hittat the macka! 3 ostar. Så himla god.  Mumma.  Hade med oss Freja som var lika snäll som vanligt. Alla andra mammorna hade barn som var på plats hade barn som skrek och gapade men inte lilla Frejisen.  Alla 3 har varit så här.  Aldrig några problem att ta med sig. Inget skrik :))))  Vilka fantastiska gener jag måste ha. ;))





Innan jag drog iväg & hämtade vacker Lizzi så körde jag iväg Alva till dagis. Dom skulle ut i skogen idag, ut & plocka svamp.  Hon blev överlycklig för hon älskar att gå i regnkläderna.

på väg till dagis :)                                          
   

Ska snart hämta henne nu, hon slutar kl. 14.  Dom här 5 timmarna som jag har själv 3 dagar i veckan är helt kanon. Man behöver verkligen lite tid för sig själv när man fått en liten bebis. Tid att bara ta hand om den minsta.  Nu är kl 13.53. Nu måste jag dra så jag inte kommer för sent.  och efter att ha haft en mamma som är dagmamma så VET MAN ATT MAN INTE FÅR KOMMA FÖR SENT  ;)

Hej så länge!

russinpussar

Sitter och knaprar russin så de sjunger om det. Jobbigt & ganska onödigt för jag lär ju inte bli tröttare av det.  Men jag fick helt enkelt ett russinanfall. Skulle nästan kunna tro att jag var gravid igen...hm..   I morgon ska Alva till dagis så då ska jag och Freja träffa Lisen alldeles själva. Längtar redan efter latten som jag lätt ska beställa. En stor Latte i trevligt sällskap på stan,mmmmmmmmm, behövs inte mycket för att göra en ammande mor glad. :)

Nu blir de bingen. 

Russinpussar från mig

Freja har fått en bästis: Får jag presentera mr kanin

Utmanad!

thedevilwears.se har utmanat mig...Man ska fylla i svaren och sen utmana nya bloggare.
här är lite onödigt vetande ;)

5 platser där jag varit på semester: Österrike ( Zell Am See) Danmark, England, Finland & Tyskland. ja jag vet, inget värre att komma med

5 jobb som jag har haft:  lärare, bartender, kock, servitris cafébiträde på café Europa på Malmskillnadsgatan,  hatad telefonförsäljare
5 saker i min handväska: blöjor, napp, mobil, extrakläder till Freja och pengar
5 saker i min frys: grönsaker, cornfilé, cornfärs, fiskpinnar , sojafärs & klyftpotatis
5 saker i min bil: massa barn, massa metal, massa doom, halstabletter och våtservetter.

Utmaningen fortsätter till alla Er som känner för denna "i brist på sysselsättnings sak"

Sölve biltvätt

Jag & Keiren tog med oss bitchen för att tvätta bilen igår kväll. Det var här på Sölve biltvätt jag bröt 2 av mina fina naglar igår. grrrrrrrr. 

Varning 1 : Högtryck
Varning 2 : Son
Varning 3 : bör inte sättas ihop!!!!





hahahaha

Apoteket nästa!

Vaknade i morse 06.30 & var helt igentäppt i näsan.  Finns inget värre än att inte kunna andas ordentligt. Sitter nu med en stor kopp te med honung för att lätta på trycket lite.  Lätt att jag kommer åka till apoteket sen för att köpa en sån här!!

Tack å godnatt

Tack för alla blåshälsningar till min onda hand. Det känns lite bättre nu.  Har även sent i kväll passat på att bryta av 2 naglar på högerhanden.  Ingen bra dag för mina händer idag. Ska komma ihåg den 21 september tills nästa år.  Då ska jag inte koka pasta och inte tvätta bilen.

Ska lägga oss nu. Hoppas Freja är döhungrig för jag har mat till en hel armé. 

Sweet dreams, vi ses i morgon :)



Frejapuss till Mormor, Ida, Åsa och världens bästa Piik. 

Alva hjärta Cykel

Jag och Alva drog ut en sväng.  Undrar om barn någongång kan tröttna på att cykla HELA TIDEN???? 
Hört :
07.45   Ola, kan vi cykla
07.46   Ola, kan vi cykla
07.51   Ola, kan vi cykla
07.53   Ola, kan vi cykla

Hon tjatar och tjatar hela dagarna om denna cykling.  Kan bli lite jobbigt ibland. Men bara ibland  ;)
Jag fick i allfall vid middagstid avlösa Ola så han fick vila sig lite.



Kramen/ walla

AAAAAAAAAAAAAAAAAAj!

jag har gjort en Walla. IGEN!! varför lär jag mig aldrig. Brände mig på kokande vatten! Tänker inte förklara hur för då inser att vilken idiot jag är men bjuder dock på en värmande hand .....


Mia Mäkilä

 Skräckkonstnären Mia Mäkilä är så älskad av lilla mig. 




http://www.miamakila.com

Söndagskaffe 11.15

solen strålar ute, Keiren är med farfar och spelar golf,  Alva cyklar, Ola och Freja sitter i soffan och jag njuter av lugnet. Inga kompisar, inget bråk, inget lek..... bara jag och min blogg.  Min blogg & jag. 
Kan lugna alla läsare och närstående att jag och Ola har inte bråkat. Vi ÄR lika lyckliga fortfarande och jag har tagit bort inlägget som var så kryptiskt bara för att inte oroa några fler. 

Lycklig jag och kolla Freja har håååååår :))



värsta stora :))

Kollade in mina gamla inlägg och fick se värsta största... hahaha  Med denna vackra bild säger jag godnatt

Ingen fara..

allt va lugnt :) Vilken tur. Tänk på den gamla goda tiden när inte mobiltelefoner fanns. Om man inte va hemma så va man inte anträffbar. Svarade man inte så var man bara inte hemma.  fan va gött

Lions is the shit!

Fyndade som en galning på loppisen. En massa underbart gamla burkar som jag ska ha alla mina baksaker i.  10 kronor styck. Köpte även sockerkaksformar. Nya kostar hur mycket som helst & de här betalade jag åxå 10 st. för. Det är bra att vara snål. Eller ekonomisk som min käre mamma säger.


nu ska de j-r bakas ;)


Alva kom hem nyligen och hon sken som en sol när hon klev innanför dörren. Dom hade fikat och köpt 2 par skor.  Hon hade fikat som en galning sa hon. Bra, hon lär sig. Ska de fikas så ska de fikas rejält. 

skor 1


skor 2


Nu ska jag baka bröd till Lisen :)))) Hon kommer sen och våldgästar. Hurra!!

skattkarta



Ola fixade en skattkarta igår kväll som keiren och Alva fick i morse när dom vaknade.  Skatten var självklart godis!!!!

Nu drar vi till stan och bränner lite pengar, ses sen!
P&K// Walla

Lördag= shopping= hurra!!

Godmorgon alla vackra! Idag är det regnit och ganska mörkt här ..... HELT UNDERBART!! Det ska mysas i varje litet hörn och ljusen ska tändas å soppa ska kokas å bröd ska bakas :)  Ska snart dra ner till Lions, loppisfynda är aldrig fel.  Sen ska jag baka bröd till en liten vacker människa som behöver äta upp sig lite. 
Nu är Alva med Farmor på stan. Hon ringde igår och frågade om hon fick ta med Alva ut och köpa skor till henne.
- Men älskade Britt, det får du såååå gärna. Sjukt gulligt och Alva blev så glad när hon fick följa med ensam.  Hon fixar säkert till sig en fika åxå. Alva har ju lärt sig av mor och gudmor att fika det är något som man bara måste göra! haha

Dagen outfit


Fina Farmor och Alva på G




Våra älskade små

Keiren och Ola sitter & spelar poker. Jag skulle hämta en bok & läsa en saga för Alva & Freja men när jag kom tillbaka hade dom somnat. båda 2 på mindre än 1 minut.  Ursöta!  Va tvungen att ta kort på dom. Jösses vad lyckligt lottad jag är.  Tänk att mitt liv skulle bli så här.


Onödiga saker 2

Först vad det färdig smulpaj och nu.... jag trodde inte mina ögon i affären och herregud!!! 26.90 kostar skiten.  ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ världen är på väg att gå under.  OMELETT men för h-e !


En Fredagsafton i bilder

Då var kvällen kommen denna fredag. En fredag som visat sig vara mycket händelserik med allt från tårfyllda blå i sminkaffär , lite lätt panik på arbetsförmedlin till storhandling i Bromölla.  Fotat en massa såklart. Fick tom Keiren att ställa sig framför kameran idag. 

here we go...

Va tvungen att åka till arbetsförmedlingen så jag lämnade de stora hos Farfar ett tag. Svärfar Noa har byggt en altan i sommar. skitsnygg blev den! Oljad å klar.



Försöker se arg ut hahaha ser bara 3-barnsmor fjollig ut.  Hatar numer alla arbetsförmedlingar i hela världen.!!!


Hämtade barnen hos Noa och fick äntligen ta lite kort på Keiren.


väl hemma hjälpte Alva mig med Freja så jag kunde laga middag . Jätteduktig är hon.


Dagen middag:
Lasange med fetaost ,spenat, vitlök & tomat. självklart en massa ost på åxå. De ä ju fredag ;)


Blir kanske en paj åxå


Fredagskramen till er alla från Walla :)










Fika med Lizzy

Fikade med Lisenpisen idag. Vi smaskade till det rejält med en supergod macka. 3 ostar hette den.  Skitgod. Alva ville ha fralla, bakelse och en cola. 

2 av 3 barn på väg till stan


Jättestolt Alva på Ritz med en halsduk som Lisen stickat, alldeles själv!!! kanonsnygg! Dolda talanger har hon :))


mmmmmmmmmmm




färdiga :)   rensat å klart :)

Stackars lilla flicka

Hur många har börjat gråta i en sminkaffär??? Idag gjorde jag det för första gången.  Seriöst!!! , vad händer??
Skulle köpa en ny mascara idag och kommer in i sminkaffären där en liten ursöt flicka på max 3 år sitter och gråter hejdlöst. Ser att mamman står och håller hennes hand & försöker trösta henne.  Varför undrar jag tills jag serr att dom kämpar med att ta hål i öronen på henne. Dom hade just tagit 1 hål när jag kom in.  Flickan skakar och jag ser paniken i henne.  Jag vänder mig om för jag ser att dom är på väg att ta nästa hål och när det smäller till gråter både jag och flickan. Hon bara skrek av rädsla och det fick mig att tappa allt. Det var det värsta jag sett. och fan vad arg jag blev. Jag var tvungen att gå ner på knä och säga till henne att hon var så vacker med sina örhängen och att hon var jätteduktig då lugnade hon sig lite.  Mamman sa att hon kunde få en klubba nu när hon varit så duktig, EN KLUBBA!!! Hon är värd en hel herrgård!!!  Men åååå why!!!??  Skulle aldrig utsätta detta för varken Alva eller Freja efter att jag sett det här.  En blomma fylld med ångest och hat till mamman och den äckligt  piffige damen som utförde det. Måtte dom brinna .....


en ros...

Idag när jag och Alva åkte ner på stan en sväng föratt köpa saker till mitt bröd som jag bakat kom en tjej fram till mig. En romersk tjej, hon ville sälja en ros och självklart så fick jag köpa en. Alva ville så gärna ha rosen.  Det är väl klart att man ska hjäpa människor som är utsatta men faktum är att dessa familjer har gått i Sölvesborg hela sommaren och tiggt pengar.  Dom frågar inte ens snällt utan slänger bara en blick på en och sen blir man påhoppad!! iiiiiiiiiiiii  Det värsta av allt är att de satte idag den lille sonen i familjen utanför ICA med en fiol & en hatt. Killen var högst 5 år. SÅ FÅR MAN INTE GÖRA!! Han satt där helt själv.  Föräldrarna stod inte ens i närheten, såg bara att de sa typ: nu sitter du här!  Usch, det fick mig att må illa. Så illa att jag körde till Coop & handlade istället.  Men en ros av mamman, trots hennes SUPERPÅHOPP köpte jag.  Alva blev jätteglad men tyckte att tjejen var väldigt rufsig i håret  haha, söt.



dagens middag:
coucous med gurka,tomat & morotsbiffar.  Lite fetaost med, för det blir man alltid glad av.


de små fick makkisar & korv


bakade världens godaste bröd. Superbröd som gör alla magar megaglada!!




Nu tar vi natten. Godnatt alla vackra!

Mys med ljus.

Idag är det ganska mörkt och höstigt här. Åkte till 24 kvadrat och köpte doftljus. Ljusen som jag köper är av märket SIA. Dom ljusen doftar alldeles underbart & inte alls för starkt.



Ljusigt värre ;)))



Husköpstur

Hämtade Keiren och Alva på dagis & skola och tog med dom på kolla-in-hus-som-vi-vill-ha :) Finns x antal som vi kan tänka oss. Vilket tycker ni bäst om?

Let´s go!!


nr 1
  pris: jättemöööö


nr 2  100 m från Alvas dagis :))



nr 3   2 950 000



nr 4



nr 5

 tråkigt att husen är är så himla dyra!!! man är inte riktigt van det.


forts. följer nån annan dag..

Bad & sen Apoteket

Vaknade utan huvudvärk i morse. Fixade därför med en gång tvätten, disken och allt annat plock och pill. Skulle nog bara ha ställt in maten i kylen för nu sitter jag här igen. PAIN!!! Får åka ner till apoteket sen och köpa på mig en massa så värken släpper.  Skitjobbigt.  Freja är snäll som gör som hon brukar....sover haha.  Håller på att tappa upp ett varmt bad nu.  Kanske känns det bättre efter det.


Godmorgon alla kära!

På väg till dagis men Alva tvingade mig att lägga in dagen outfit på henne. stackars lilla AlvaPalva hon har även hon blivit smittad av bloggbacillen.  Får även passa på att hälsa svärmor Britt välkommen åxå. Som sagt bloggbacillen är riktigt jobbig när den slår till. hahaha  Nästa steg Brittan är att lära dig att kommentera ;)) 

dagens outfit :)


Hej så länge. 

Middag och huvudvärk

Har haft så sjukt ont i huvudet hela dagen. Jättejobbigt för ingenting hjälper. Föräldramöte idag för Keiren  åxå,  kära Ola går själv.  Tack snälla för det.


Dagens middag måste ju lagas trots att kocken inte mår bra. Gjorde det lätt för mig.

Omelett med champinjonstuvning & grönsaker

Önskefotobesök :))

Dom renoverar fasaden på huset vi bor i. Det springer målare och ställningsbyggare överallt.  Blev lite trött på dom så jag och Freja åkte till Ola på hans jobb med en jättegod macka och ännu godare kaka som vi köpte på café Kristina i stan. ( det stället som jag och Lizzi vill ha grrr) När jag går förbi det stället så vill jag skrika.......... SÄLJ SÄLJ SÄLJ!!! hm...

kärleksmacka


Pappsilappsen.


Ska hämta Alva på dagis nu. *skynda skynda*

Kram så länge!

Freja ler :)

oh yes! Försöker fånga det på bild men åååå bättre än så här blir det inte idag.  Herregud, hon är redan 4 veckor.  4 veckor och helt underbar.



i brist på sysselsätting

Va inne på Åzzys sida! Hon kan hitta saker som gör en glad hon ;)





hahahahahahahahahaha

Opeth - Burdon

Ruggigt bra låt!!


Eko-hallen, vägning och Lizzi

Drog till Eko-hallen i morse för att köpa en "näs-frida" till Älsklings Freja. Jättesnuvig i näsan.  Har fixat näsdroppar nu åxå så nu ska det bli bättre hoppas jag. Stackars liten bebis. Har åxå vart hos vår Maria på BVC och en kaffesnabbis hos Lizzi. Hos Lizzi fick jag jättegod latte och hos Maria fick vi MVG i amning. Freja får mat , jajjemensan det får hon. :))  4 veckor ung . 54 cm lång och 4650 g.

Shopping


Hittade konst!! Fatta att folk betalar 800 spänn för det här.  Rörigt i huvudet blir det när jag ser sån här skit!


Köpte däremot en napp som hon älskade. Tack Mitha, den du sa att jag skulle testa suger hon på som en dåre. Hurra hurra!!


Nu är Frejisen ledsen i ögat = mat

hej så länge

Hemmresan

Min käre styvfar, barnens morfar kom på den briljanta iden att jag skulle trotsa min brofobi (trollhättan)  med att köra 45:an ner till Göteborg. Åker annars motorvägen. Sträckan från Säffle till Göteborg brukar väl ta MAX TRE TIMMAR!. Jag fick köra den biten igår på 4,5 timme!!!!!!!!!!  Det var ju traktorer och vägarbete hela vägen nästan. Kunde inte köra om utan fick ligga och trycka i 30-40 km/h i evigheter.  Tur att man har gudomliga barn som inte bråkar i bilen.  Väl framme i Göteborg så fick vi ändå ligga i snigelfart för några hade krockat.  Inget allvarligt var det men det blev jättelånga köer. Efter det så vart det lite poliskontroller å annat kul men Walla är så duktig när hon kör så ingen böter blev det. puh! Efter 9 (NIO!!) timmar var vi äntligen hemma. Lite lätt trött i rygg och ögon var jag. Och jag lovar att jag aldrig ska lyssna på Han med stort P igen. ;)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaarg!!


Gudomliga barn ;) Keiren ville inte va med.




Vi har verkligen haft en kanonbra semestertripp uppe i Hemtrakterna. Kalasat hela tiden. Helt underbart. Lite lessen i ögat när vi åkte hem men det gick över när Ola ringde. Alltid jobbigt att säga hejdå.  Det dröjer inte så länge tills vi ses igen. 

Älskar er alla SÅ MYCKET.

Godmorgon MAMMA!!

du måste ta bort mig som "kom ihåg" på din dator. När du kommenterar så står det att det är jag :):(
Puss & kram & tack för en underbar helg.


Hemma!

SKRIVER I MORGON OM VÅR BEDRÖVLIGT LÅÅÅÅNGA RESA HEM I MORGON. Fan ta alla bönder som blockerar vägarna!!



RESPEKT!!

Nu görs det igen!!

Jag hatar alla dessa "ansvarsfulla" föräldrar som viker ut sig på ett eller annat sätt i media.  Självklart var det dags för våra ensamma mammor. Men en av dem ville inte, hon valde en söt sommarklänning istället. Jag blev sååååååååå glad!! ALL RESPEKT ÅT HENNE!!

buuuuuuuuuuuuuuu


jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Freja

Det är förrästen kallt uppe i norr...


17.40 Bilpackning

Vi åker hem i morgon så nu ska jag packa och fixa till bilen. Tänkte först ta ett stopp på Ikea på vägen hem & köpa ett duschdrapperi med Svärmor ringde förut och berättade att hon vart på Ikea idag och köpt ett duschdrapperi till mig... hahaha.  Får se om vi stannar ändå. Kan ju faktiskt lämna av barnen inne på Småland så de får leka av sig i en timme & käka billig mat i restaurangen.  Risken att man hittar något trevligt att lägga lite pengar på finns ju :)


Kalas för Alex.

I morgon fyller Alexander 9 år så idag har vi haft kalas.  Mamma bjöd på jättegodmat & helt supergod tårta!!!! Träffade äntligen lillebror Addes flickvän Stina & hennes hund. Med var även Stinas syster Alice. Jättegoa båda 2:)  Bra jobbat Adde! Ann och Elise var åxå här. Freja fick present av dom. En supersöt snuttefilt och ännu sötare mössa.

Alice, Stina, Adde & Freja


hm.... vankas det bebis snart haha



Alva käkar skaldjurslåda med sallad & massa klet


Ascoola Niro och Alva. Freja sov sig igenom hela kalaset.

Stinas hund Niro och jag som faktiskt blev alldeles frälst!!!! åå va söt!!


I köket 21.07

Idag äntligen träffade jag Sandra, Piiken, Frejas supersöta Gudmor :)) Vi fikade på kafferepet och satt där i många timmar och njöt av varandras sällskap. Underbart att få träffa henne för vi har inte setts sen i början av juni.  Bjöd henne självklart på köttbullemacka, varm chocklad och kladdkaka med grädde.  Hade även med present till henne, 2 stora block-doftljus som jag köpt på hemma i en affär som heter 24 kvadrat. Alva hade även pärlat ett halsband och ett armband till henne. Jättefina. Hon blev superglad. 

Vårt Kafferep


Vackraste Sandra och Freja


Som klippt  & skuren för moderskap hehe


Snygg-Arvid kom förbi och sa hej. Visade sin fiina förlovningring och yes, jag blev avis ;) Arvid & Sandra förlovade sig alldeles nyligen. Jättesöta är dom!





Sitter nu och slappar i mammas kök och dricker Trocadero. GOTT!!!! Får barndomskänslor,  åååå nu vill jag ha Champis åxå det är ännu godare.  Jaja, man kan inte få allt här i världen. Har fått en Ola så jag ska verkligen inte klaga haha.
I morgon blir det full rulle här på Tärnvägen för då vankas det kalas. Alexander fyller 9 år.  Hurra!!!



Puss & Godnatt till er alla

Välkommna!!

Välkommna kära mormor, morfar och Moster Inger :)) 

En vacker god tårta bara till er.



Säffle 22.58


hej hej

Haft en kanondag.  Carina, Amanda & Sara kom förbi på kvällen till mamma. Dom hade med sig present till Freja. Jättefin jacka och ännu finare munkjacka.  Tack snälla söta ni :))
Freja har somnat för kvällen. Hon ligger brevid mig nu och andas lugnt & jättevackert.  Hon va riktigt tätt i näsan förut men jag droppade lite bröstmjölk i näsan på henne sen blev det jättebra. Bröstmjölken är verkligen bra mot ALLT!!!!  I morgon är det lördag & då ska jag köpa en gööörstor godispåse bara till mig!!!! 





Gonattkramar från mig och barnen.


Säffle 15.57

I morse tog jog jag med mig Freja & Alva till Tabor, öppna förskolan. Träffade halva fam. Kasten. Ida, Alice & lilla Vincent. Mitha, Tin Tin & Molly.  Det var jätte jätte trevligt.  Sen bar det av till min mormor & morfar där även Syster Ida oh hennes Marie var. Sist men absolut inte minst ringde jag till Pocca och drog med henne till kafferepet där vi käkade underbar räkmacka.  ÅÅÅ vilken trevlig dag. :)) I morgon hoppas jag att jag kan träffa Piiken, miss her!!

Nu ligger Freja & sover, Keiren & Alva är ute & leker och här sitter jag och slappnar av.  Ska ta mig en varm kopp nyponsoppa för det är så gott. Ska ta den för att jag fryser med.... jösses är ju inte van den här kylan ;)




Önskar er en jättemysig Fredag

Älskar dig!!!


22.14 i en Säfflesäng

Gick verkligen jättesmidigt idag med alla barnen. Vi lämnade Sölvesborg kl.07.00 och var framme strax efter 14.00. Det brukar ta c:a 7 timmar när barnen är med. Dom måste ju få springa av sig några gånger.  Första stoppet  under vår lillsemester i Säffle var hos syster Åsa. Känsliga jag grät ett stort gäng tårar när jag fick se henne. så mycket som har hänt sen vi sågs.  Adam har växt så himla mycket. Supersöt. Alexander, Keiren & Alva började leka med en gång!  Efter några timmar bar det av hem till mamma där har vi myst med omelett , kantareller, nästan hela familjen Redin och Idol.  I morgon fredag drar vi vidare. Nu finns det bara en sak att göra, eller 2. Fixa färdigt bloggen och sen SÖVE.

Godnatt kära ni & godnatt älskade Ola, saknar dig asmycket!

Dagens reseoutfit


på väg


Freja


matstopp (  haha snyggKeiren )


Alla ska självklart ha mat.




Dagens fråga

varför finns det ingen veg.mat efter vägarna? Inga sojakorvar & alla ostmackor är alltid slut. Har kört 50 mil och samma sak varje gång. Hatar Mac Donalds mat.  SKÄRPNING SWEDEN!!!

Framme

Vill bara berätta för er alla att jag är framme. Freja sov hela vägen, inte ett gnäll. gav henne bara mat 2 gånger.  Bra väder hela vägen & lite trafik för att vara torsdag.  Hittade lite gamla bilder i Mammas dator.  Får duga så länge.





P&K


AAAAAAAAAAAAA


Tavla av Underbara Mia mäkilä


hinner inte med dagen ( & ändå sitter jag här hahaha) Har flängt runt i stan som en galning idag.  Har verkligen inte tid att fixa presenter i Säffle men då kanske man ska köpa det innan man åker. grrrrrrr. Har helt & hållet glömt bort detta.

Så mitt schema idag:

Köpa presenter, jättemånga
fixa bilen
Packa till alla barnen
Packa till mig själv
Fixa middag
Fylla bilen
Ta hand om Freja = mat jätteofta
Tanka bilen
Åka till Lisen med en film
Fixa massäck
aaaaaaaaaaaaaa
Hänga tvätten
Puh. .. *andas malin andas *

Stackars Ola är jättedålig så han ligger och sover nästan hela tiden... stackarn. Men Walla är inte den som är den :))
Nej, här fyller vi bilen och drar 50 mil med 3 ungar varav 1 på 3 veckor.   Tänker köra jättetidigt + att både Alva & Keiren får vara uppe länge idag för då sover dom i bilen. Det går snabbare för dom då. 


Ska försöka hinna med att skriva även fast jag inte är hemma. Annars kommer jag ju få panik.  Vi åker hem  på Måndag morgon.  Har några som jag vill träffa bla. Piiken, fam. Kasten, mormor & morfar. Tänk om man kunde hinna med en fika med Pocca åxå..hm....


Puss & kram på er alla

Malin hjärta Ola 10/9-07


 Idag firar vi ett år jag & Ola. hahaha och här sitter jagmed en 3- veckors bebis haha. Livet är bra underbart!  Mysigt att han är hemma hela dagen idag. Mindre kul att han är jättesnuvig. Får pussas ändå.

Betydelsefulla bilder :)
Älskar dig enormt!!



ä

Tar mig i kragen

jag skulle ju visa er alla min tisdag i bilder och så blev det en massa tårar.  Allt har flytit på som vanligt idag. Freja äter, sover & skiter. Och så äter hon lite med... ;) För några veckor sedan hade Milko flyttat in i Valjeviken. Tror bestämt att vi har graderat upp oss till finfina Arla nu. Nu kan de fixas yoghurt och mellanmjölk, bara att beställa. Känner mig jättevacker, NOT!!  Freja mår bra i allafall och det är ju huvudsaken. 

Jag har bakat idag med!! Kladdkakemuffins blev det. Dom var nog goda för när jag, Freja & Keiren kom hem från Keirens golfträning så fanns det bara 16 kvar av 26 stycken. Riktigt goda var dom nog haha.  Farmor Britt har varit här idag  med. Hon kom hit för att få sig en barnbarnsdos eftersom vi inte kommer att ses förrän på tisdag nästa vecka. Hon hade med sig blöjor, varm kantarellpaj och 500 kr i resebidrag.  Supersöt, Tack snällaste Brittan :)) Pajen var kanongod och pengarna kommer att göra vår bilresa till Säffle till ett mummsparadis


Middagen idag: Tahigryta på cornfilé, kokosmjölk, vattenkastanjer, lime och paprika med jasminris


16 av de 26


När Keiren var på golfbanan åkte vi till Lisen & sa hej


Min stora kille. Jösses vad han haft blivit stor



Det är alltid så snygga bilar på golfbanans parkering.... VILL HA!!!
Om man åker dit en Lördag eller söndag så vill man bara gråta.  WHY!!! WHY!!!
jaja, vad är en bal på slottet,

Godnatt alla!

Walla ledsen..

jag kan inte ens titta färdigt på filmen jag fick låna av Lisen. En helt underbar film om 2 män som är döende i cancer. Men nu är det så att jag är så sjukligt rädd för döden & klarar inte av det.  Många gånger har jag suttit i min ensamhet & gråtit floder över att vi alla ska dö. åååå fan, nu gråter jag bara för det. Skit åxå. Jag får panik av bara tanken ...... Min syster Ida sa en gång till mig att jag skulle behöva prata ut om detta.  Hon har nog rätt för det är på riktigt väldigt jobbigt.  Usch!! *andas Malin andas*

Dagens fråga


Vadå skav????..... Hur kan man som tillverkare av en vara gå med på att det ska heta SKAV!!! Fy fääään va äckligt!!
Renskav, Kebabskav....  BLÄ!

Tisdag

Konstigt väder i Söder´n idag. Sol, lite regn, sol, hetta, lite regn, sol, REGN!! sol, OVÄDER!  Sitter pga. av all oväder med världens huvudvärk som bara vägrar att släppa. jaja, de ä tufft att ligga på topp ;))

Dagens Schema:

Dagis
Skola
Lisenfika
Hämtning
Golfträning





Of to dagis :))



Latte hos Lisen



Läste reklam och tacka gud för att man inte äter kött längre... KEBABSKAV!!!!!
Snälla  ät inte detta!
Detta skulle kanske egentligen vara dagens fråga..hm..


Kram så länge// Walla

Till Ida & Åsa

Nu när ni äntligen har hittat hit så är ni värda jättemånga bullar. Älskar er skitmycket & visst är det jobbigt ibland när vi inte kan ses som förr men jag hoppas verkligen att ni förstår hur lycklig jag är tillsammans med Ola.  Vi ska definitift ses på Torsdag!!!



Säffle

Turen till Säffle blir nog på torsdag istället. Keiren har nämligen studiedag då. Kommer på torsdag & stannar tills på Måndag. Måste bara fixa nya framdäck till bilen.  Vi får se vad det blir.

hittade gamla bilder  från Alvas & Keirens första tur till Ola. Ett år sedan.  Wow vad dom vuxit på ett år.



Nu tar vi natten

& ger er detta underbart idoiotiska svar, man kan ju inget annat än le





Sweet dreams// Walla

Dagens fråga

Klarar jag och Lisen av att leva med Köpstopp fram tills i början av dec. ?????????

Promenad & Mat

Är helt färdig, tog med mig Freja & Alva på powerwalk förut. Alva cyklade som en galning & jag gick som en idiot.  Jag känner mig helt återställd nu. Har haft ganska ont i magen men som sagt, nu finns det ingen återvändo. Kilona ska väck!!!  Bokskogen som vi har här är helt underbar att gå i. Det är som ett skogstak. Längtar tills hösten kommit och löven ändrar färg. Sååå vackert.





Efter vår promenad lagade vi mat. Idag blev det Spagetti med Cornfärssås.



Saknar Ola för han är & leker med Ericsson :(((
P&K

Grattis älskade Peter & Åsa

I går grät hela släkten på Åsas 25-årskalas. Peter gick ner på knä & friade.  Bröllop blir det nästa sommar. Jättekul och jag längtar redan. Grattis till er båda från alla här nere.



gick loss på bröllopstårtor åxå i jakten på en fin brudbukett. Hittade några som jag lätt skulle tacka ja till ;))


hehehehehe




Eller varför inte en cupcake "tårta" rätt coolt faktiskt.


Måste även gratta Ida & Peter till den lile gossen som dom fick igår. Grattis!

Latte art

Googlade latte för att hilla just en vacker Latte så min käre vän verkligen skulle bli sugen och jösses!!! Inte visste jag att det seriöst fanns något som kallas latte art. coooolt!!!!

dregla & njut






Rockcity under vatten

Det regnar idag. Jättemycket. Perfekt dag för en fika på söndagens öppna café i stan.  Alla cafeér i stan turars nämligen om om vem som ska ha öppet på söndagar. Får ringa Lizzi sen och bjuda ut henne. Hon vill säkert ha lite fikamys en regnig dag som denna. 
En vacker Latte är hon värd!!

Skaldjurslåda

Vassegod Annelie! :))



2,5 dl kokt ris
1 tsk salt
300 g skalade räkor
1 burk sparris
ett gäng skivade färska champinjoner

Garnering:
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
2 ägg
ca 1 dl riven ost

 Bred ut riset på ett smort ugnssäkert fat.
 På med räkorna och lägg dem på riset tillsammans med sparrisbitar och svamp, Blanda ihop.

Vispa grädden och blanda den med majonnäs och äggulor. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner dem i såsen och bred den över. Strö på ost och grädda i 225 grader tills ytan har fin färg, ca 15 minuter.




Medda, farmor & farfar

Det blev som jag sa en skaldjurslåda. Fixade även till en pot.gratäng till de små. Jättegott!  Innan vi lagade det passade vi på att hälsa på Olas föräldrar. Dom fixade lite mackor & kaffe så inte Alva skulle dö av hunger innan middagen var färdig.

Farfar Noa


Alva kör lite Amy Diamond , farmor i bakgrunden


Lite Fika

Sen vart det middag. Och som alltid när jag fixar nåt i köket så vill alva åxå laga mat. Hon har egna kastruller och egen kryddhylla.  Kvalitetstid men mamma i köket. :))





Lite ljusmys ända från Sölvesborg, Önskar er alla en underbar kväll!!

Dagen fråga

Varför i hela friden finns denna vara!!!!!!!!!  KATASFTROF! FULLSTÄNDIG KATASFTROF!! Det tar max 10 minuter att göra en egen och då är skalningen av äpplena inräknad!  

LatLördag

Idag latar vi, inga kort än så länge. LatlatlatLördag.  Ska dock försöka rava mig upp så familjen får lite middag i magen. Insåg bara att jag måste ha ägg= måste åka till civiliserat område och handla.  Blir nog skaldjurslåda med sallad tror jag & då måste jag ha ägg.





Får nog bli detta :) Ruggigt gott är det!

Keirens tur

En efter en blir de sjuka. Nu är det keirens tur. Kände i pannan på han & han var jättevarm. När han blir sjuk så blir han så fruktansvärt sjuk.  För några år sedan var han sjuk så mycket så han bara försvann. Hans kropp var så undernärd, vägde inte mer  än en normal 3-åring. Då var dom på väg att lägga in honom men han repade sig hemma men min kärlek.

Vackraste Keiren




 
Fixade lunch till de små som idag  fick bli fiskpinnar & ris med hemgeggad remuladsås och egenodlade gurkor ( tro inte på allt men det låter bra ) Medan de stora åt lite mat så passade jag & Freja på att bada lite.  Nybadad bebis är såå underbart!!  Tog bara kort på Freja som tur ä ;))




Hej då alla!!

En vacker hälsning till en fin tjej!

En bamsekram fylld med stolthet, kraft, kärlek och mys till Pocca!!  Ta hand om dig kära du!!! 



Dagens fråga

Varför tycker barn att en affärs toalett är något som man bara måste besöka?

Fredag igen!!

Äntligen Fredag och ännu mera äntligen för inatt så sov Alva i sin säng hela natten. Skönt att få sova utan att behöva trängas eller bära en liten skrutta fram & tillbaka på nätterna.  Dutti tös!
Freja är fortfarande tätt i näsan och det har blivit lite sämre i natt. Måste åka till apoteket idag & köpa koksaltslösning till henne.  Under dagen igår sov hon i bilbarnstolen där hon sitter mer upprätt. Hon sov i så många timmar att jag fick pumpa ur 2 gånger så jag inte skulle explodera. Finns numera 3,5 liter mjölk i kylen ;))


Igår kväll tog jag med mig Alva till affären och handlade.  Men innan vi shoppade loss på ICA så drog vi en liten fika hos Lisen på hennes nya jobb.

På väg till Statoil och gudmora




hahahahaha  Snygg som få är hon Alva när hon vill



She´s one of them...


Vi hade det så trevligt så & Alva hann låna toaletten åxå.


 P&K Walla

Hollywoodfödsel & 800 g extra

Vi hade finbesök av vår distrikssköterska idag. Hon hette Maria och var helt underbar.  Hon var mjuk & lugn och tyckte allt var toppen med Freja. Freja fick MVG av henne och Maria fick MVG av mig.

När vi lämnade sjukhuset vägde Freja 3560 g och idag 16 dagar gammal hafde hon gått upp till 4300 g.  Duktig flicka. Inte konstigt att hon bara sover & är helnöjd. Med facit i hand så gör jag bara A-barn ;)  Ingen som skriker och har sig. Här sovs det hela nätterna så ingen blir ledsen i ögat.

Tömde Olas telefon på bilder :


Freja helt nykläckt. En Hollywoodfödsel, inte en enda blodfläck eller nån annan gegga.



"Lite" sliten nybliven mor.  4 minuter ä fan inte å leka med haha









Ska fixa middag nu.... vi får se vad det blir:))

Godmorgon.

Fick ta bilen till dagis idag. Fatta värsta skoskavet och blåsor av skorna jag hade på mig igår.  Kan nästan inte gå ju.  Det enda jag kan ha är flippisar och guuud så kallt. Tyckte så synd om mig själv. Så synd så att jag fick käka lite paj till frukost..hm....  inge bra men gott. Måste handla sen för allt är slut. Inget bröd, smör eller nått.  Så därför fick det bli blåbärspajen från igår.  Va jobbigt, han bara överfall mig. Dumma kalorifria paj med nyttig vaniljgrädde ;)

Igår kväll var jag så trött. Jag somnade precis vart jag än satte mig. Kollade lite på Idol men efetr det så orkade inte ögonen hålla mig vaken. Det är inte Freja som väcker mig på natten för hon sover som en stock. Det är Alva. Hon kryper hela tiden ner till oss.  Jag vet ju att hon kan känna avundsjuka nu när Freja tar så mycket tid av mig så jag kan ju inte vara för hård mot henne. Hon fick ligga kvar hos Ola och så gick jag & Freja och la oss i hennes säng.  I morse var hon helnöjd :)

Nu ska det duschas. & rakas ben. Freja sover som ni ser



Hörs sen // Walla

Min dag i bilder

Började med en promenad till dagis.


Det går undan utan stödisar :)



Dom här j---a skorna gav mig skoskav & blåsor :(((


Hämtade keiren & Dennis på skolan. Blev överfallen av tjuvar


Middag:
Thaiwok med corn, färska limeblad & grönsaker




Bubbla bubbla & gegga till det med allt och vipps... KLART!!


Fick bli en blåbärspaj med vaniljgrädde med.  Olas första-dagen-på-jobbet-plåster :)

Ola spelade poker..... med Per? hahahahaha ser ju ut som Per ju :))


Önskar er alla rockers som läser min blogg en underbar kväll med mys och nytvättad karl i soffan ;)))

// malinska

Café Lizzi & Walla

Nu är det fan dags snart. Vi har så länge vi kan minnas pratat om att öppna eget tillsammans jag & Lisen.  Och varje gång man går in på det ordentligt så förvånas vi båda över det faktum att vi faktiskt fortfarande INTE har gjort det än. Vi känner varandra löjligt mycket.  Vi har samma värderingar och drömmar om vart det skulle leda, vad det skulle vara,  hur det ska se ut & vad vi ska servera m.m. Herreguuuuud listan kan göras aslång.  MEN WHY!!?? Vi sitter vi här fortfarande.  Lisen bakar ju ihjäl sig snart. Och vipps så är Freja 13 och NEJ!! NU får vi fan ta tag i det här.  Är det någonting vi kan så är det det här.  Är det någonting vi kan så är det service, mat och fika.  Alla Sölvesborgare skulle ju smälta som smör för oss.

 Det här huset vill vi ha!!! Och caféet som ligger på markplan vill vi HA
!!

Huset är till salu, tyvärr inte Kristinas Café som det heter.
Det är så himla nice!
Men vi vet lite mer än vad andra vet hehehehehe

-GO GIRL´S 
-GO GIRL´S
-GO GIRL´S

Tillbaka till vardagen

Idag börjar Ola att jobba. Freja ä 2 veckor gammal nu och pappaledigheten som man får i samband med födslen är slut.  Hans steg igår kväll var tunga för han har bara jobbat några dagar  sen den 14 juli.  Livet ä tufft.  Lite krångligt att skriva nu får återkomma lite senare.  En liten skrutta som skriker efter MAT där nere :)
A la Walla on it´s way  :))


Alva & Freja på besök på Exit. ( snodde bilderna från bitchen )





Grattis Piik & Arvid




I går fick jag fälla tårar igen. Sandra ringde & berättade 2 underbara nyheter.

1. Hon har fått ett heltidsjobb, ett vik. som personlig assistent i ett år.  Superkul! Grattis igen, du är så värd det.
2. Hon & Arvid bytte ringar igår!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Jag blir så glad. jag är så glad. Grattiskramar i massor & puss & kram & allt!



Självklart ska dom ha kladdkaka för Piiken äter nästan inget annat i kakväg

Och vad vore en kladdkaka utan DIN varma chocklad :)) 
(den bilden har hängt med länge nu ;)

Alva sjuk

Nu har Alva vart på dagis i 2 veckor och inatt kom det vi väntat på. Nytt dagis=  Nya baciller= sjuka barn= fan!  Hur ska jag göra nu för jag och Lisen ska åka in till Kristianstad idag och shoppa lite (mycket).  åååååååååååååååååå.  Freja är åxå snuvig. Skit åxå. Jag har nog inget val än att stanna hemma. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ. Jag som har sett fram emot detta jättelänge. Får ringa henne sen och släppa bomben.

En jättefin & god tårta &
vacker blomma till världens bästa Lisen


SOPPA



GUUUUUD va gott!!!!!




Blev inget bröd tyvärr, vi mysade oss istället :))

Alva

I dag gör Alva sin sista inskolningsdag. Hon är så stolt för nu ska hon börja på riktigt.  3 dagar i veckan ska hon vara där.  Ska bli jätteskönt att få lite tid för mig själv för Freja sover alltid den tiden Alva kommer att vara där.  Underbart att kunna städa och fixa sig själv i lugn & ro. 

Alvas outfit för dagis som enligt henna själv är döviktig.  Vad ska det bli av lilla AlvaPalva? Får börja styra upp det här men igen det är inte så lätt med en gudmor som jobbar i klädaffär ;)) Inte heller lätt med en faster som hon ska efterlikna med smycken och dyra väskor.  Tur är att Alvas väsksamling är från henne för min plånbok säger NO NO till dyra väskor.


Återkommer med sopp & väskbild senare :)
// Malinska

Ljuvliga SoppMåndag

Höstkänsla ute idag.  Ganska varmt men man känner ändå att den riktiga värmen är borta. Jag fullkomligt älskar hösten. alla färger, tända ljus, polotröjor, och soppkok.  Keiren och Alva hoppade högt i morse när jag berättade att jag skulle laga grönsakssoppa idag.
- hurra!!!! Vi ska mysa idag!!!!  Tänkte sätta Ola på att baka bröd för det är inte min starka sida tyvärr.
I min grönsakssoppa har jag idag:


Kålrot
Morötter
Blekselleri
Potatis
Massa Purjolök

Egen buljong gjord på:

Massa Purjolök
Gul lök
rostad tomat
salt                    
lite socker                                                          

Buljongen gör jag alltid dagen innan. Den ska kokas LÄÄÄNGE på låg nivå och stå och dra till sig under natten.
 Mumma!!!!

RSS 2.0