SVT blåste Alva på Bolibompa


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alvas mamma Malin är kock. Själv vill Alva bli frisör när hon blir stor. Kanske kan hon ha ett eget teveprogram som heter ”den matglada frisören” eftersom Alva älskar mat. Därför blev både hon och mamman stormförtjusta när de såg att SVT:s barnprogram Bolibompa sökte matglada barn för att vara med i programmet Mäta med Skägg. 

Berättade för kompisarna
Ska vi anmäla dig, frågade Alvas mamma Malin. Jaaaa, ropade Alva. Och en kort tid senare ringde telefonen hos familjen Wall.
Det var en kvinna från produktionsbolaget Svenska Barnprogram som ville prata med Alva. De frågade henne vad hon gjorde på fritiden och bestämde att Alva skulle vara med i programmet. Hon skulle dansa och laga sin favoriträtt spagetti med ädelostsås.
– Jag blev jätteglad och berättade för mina kompisar på dagis, säger Alva.
– SVT sa att Alva var som klippt och skuren för programmet. Jag har försökt att inte göra det för stort för att Alva inte skulle bli nervös. Men det var en stor grej för Alva. Vi har pratat om det varje dag, säger Malin Wall.

Rödrutigt förkläde
Alva förberedde sig noga. Hon köpte nya kläder och tränade dans. Dessutom köpte Alva ett rödrutigt förkläde som hon skulle ha när teve kom på besök i familjens tegelröda radhus i Sölvesborg.
Men två veckor innan Bolibompa skulle komma fick Malin ett mail från SVT.
– De skrev att de inte kunde komma på grund av vädret. De hade bestämt sig för att filma utomlands istället eftersom de inte bara ville ha vinterbilder. Och då kunde de inte komma till oss, säger Malin.

Konstig förklaring
Alva blev jätteledsen.
– Det är tråkigt, säger hon.
Alvas mamma är ännu argare.
– Det känns riktigt ruttet eftersom de faktiskt har lovat Alva och sagt: Vad kul Alva, då ses vi om en månad. Jag tycker att de borde ha ringt och sagt att de inte kommer. Dessutom tycker jag att deras förklaring om vädret är konstig. Vi skulle ju vara inomhus, säger Malin.
Men nu är Alva glad igen. Familjen har bestämt att hon ska få laga sin specialare tillsammans med en kock på restaurangen där mamman jobbar. Och så ska de bjuda kompisar och släktingar.

Johanna Petersson sydöstran

Ska köpa tidningen sen och visa ordentligt!  hihi lilla skruttAlva :)

Kommentarer
Postat av: Gizze

Go Alva Go !!!



Du är ju kändis i "hela halva" Sverige nu ju!!!

2010-03-12 @ 16:24:29
URL: http://gizzez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0